Eutropius in Heule is West-Vlaanderens jongste brouwerij

© Foto BWB
Redactie KW

West-Vlaanderen is een brouwerij rijker. Eutropius in Heule gaat zich toeleggen op het brouwen van artisanale bieren. Het assortiment bestaat voorlopig uit een blond en bruin bier want het is de bedoeling om kleinschalig te starten. Eutropius mikt vooral op de lokale markt. De nieuwe brouwerij doet daarvoor een beroep op de bierkennis van brouwster Gudrun Vandoorne.

“In onze First Angel, dat is ons eerste biertje dat op punt staat hebben we 3 verschillende mouten, een Amerikaanse hoppe en gebruiken we een speciale gist,” zegt Vandoorne. “Het is een biertje dat zeer mooi in elkaar zit.”

De nieuwe brouwerij Eutropius is een samenwerking tussen Gudrun Vandoorne en twee bierliefhebbers. Zij was niet voor niks in 2010 de onderneemster van ‘t jaar. Zij brengt haar kennis in want haar eigen brouwerij ‘T Gaverhopke is te klein geworden.

“Daar zitten we aan ons plafond. Ik wilde nieuwe zaken uitproberen en dat is hier een zeer mooie kans om hier nieuwe biertjes te ontwikkelen. We zullen dus vier basisbieren hebben en experimenteren met kruiden, hoppe en mouten.”

Bij Eutropius zijn ze nog op zoek naar een goedklinkende naam voor hun bruin bier. Alle suggesties zijn welkom. De winnaar krijgt zijn gewicht in bier.

(BV/JV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad.

Eutropius in Heule is West-Vlaanderens jongste brouwerij

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier