EuroRegional Music Meeting in Kortrijk

Redactie KW

In Kortrijk is in De Kreun en in muziekcentrum Track van gedachten gewisseld over de muziek- en kunstensector en dat over de grenzen heen.

Met de EuroRegional Music Meeting zoeken mensen uit de sector vanuit verschillende landen naar antwoorden op de vele uitdagingen. En die zijn er. Jongeren voelen zich bijvoorbeeld steeds minder aangesproken door cultuur en ook de financiering is met de crisis meer en meer een probleem.

Marjan Dewulf, 4AD Diksmuide: “Het is moeilijk om jongeren te bereiken in onze sector. Daar ging een sessie over. Er was ook een sessie over de internationale profilering van de organisatie. Hoe zorg je er voor dat je een internationaal publiek kunt bereiken. Voor organisaties zoals wij, dicht bij de grens, is dat ook heel interessant.”

Maar ook de nieuwe geluidsreglementering in Europa, de alternatieve financiering of het creëren van een app kwamen aan bod. Deze Europese ontmoeting van de muzieksector vond al voor de derde keer plaats. Eerder gebeurde dit al in Rijsel en Roubaix. De organisatie nu was in handen van De Kreun in Kortrijk en de 4AD in Diksmuide.

(KV/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van WTV, vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier