Europese aanbesteding voor nieuwe luchtvaartverbindingen vanop Oostende

Redactie KW

De vzw Toeristische Ontsluiting West-Vlaanderen lanceert binnenkort een Europese aanbesteding voor drie nieuwe luchtvaartverbindingen op de luchthaven Oostende-Brugge. Zoals bekend, was de Ierse lagekostenmaatschappij Ryanair al geïnteresseerd om weer op Oostende te vliegen, maar nu worden ook de andere luchtvaartmaatschappijen opgeroepen om een interessant voorstel te doen.

De vzw is opgericht om promotie te voeren voor de stadsbestemmingen Oostende-Brugge en de ontsluiting van West-Vlaanderen. Jaarlijks heeft ze 900.000 euro veil om extra passagierstrafieken mee te helpen aantrekken. Vooral Schotland, dat straks geen rechtstreekse passagiersverbinding meer zal hebben met de haven van Zeebrugge, staat bovenaan de verlanglijst.

“Een prioritaire markt is Schotland, Edinburgh en omgeving,” zegt Jean-Marie Bogaert van de vzw. Daarna komt Spanje, meer specifiek Catalonië met Barcelona, Girona en dan nog een andere bestemming zoals Zuid-Frankrijk of een andere bestemming in Spanje. Afhankelijk van de aanbesteding gaan we dan met één of meerdere luchtvaartmaatschappijen of carriers in zee.”

(ad/jv)

Meer hierover in het nieuws op Focus vanaf 18u00, en ook stipt om 22u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier