Europees fonds participeert in Electrawinds

Redactie KW

Het NIBC European Infrastructure Fund wordt aandeelhouder van Electrawinds Biostroom nv. De overeenkomst is woensdag ondertekend in Oostende. Door het toetreden van fonds krijgt Electrawinds meer slagkracht om zijn positie in de sector van de hernieuwbare energie te versterken.

Electrawinds Biostroom nv investeert momenteel 90 miljoen euro in een biostroomcentrale in Oostende. Tegen de zomer van 2009 moet de centrale operationeel zijn. Hij zal jaarlijks 130.000 ton biomassa-afval, waaronder snoeisel, graanresten en afvalhout, omzetten in elektriciteit voor een equivalent van bijna 43.000 huishoudens.

De restwarmte van de centrale zal benut worden voor de klimaatregeling van 60 hectare landbouwserres in de buurt.
Door de participatie van NIBC European Infrastructure Fund kan Electrawinds opnieuw uitbreiden. “Als sterke groeier op de energiemarkt hebben we extra middelen nodig om onze geplande projecten te kunnen realiseren”, zegt CEO Luc Desender van Electrawinds. “Door de participatie kunnen we ons ook beter wapenen tegen de economische crisis.”

NIBC European Infrastructure Fund is voor Electrawinds geen onbekende. Beide bedrijven financierden al samen het derde windturbinepark in Brugge. Over het bedrag van de transactie, wordt niet gecommuniceerd.

Darren Kyte, managing director bij NIBC Infrastructure Partners, ziet de sector van de hernieuwbare energie als een belangrijke groeimarkt de volgende jaren. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier