Europafeesten in Tielt : nadruk op kind- en gezinsvriendelijk karakter

Redactie KW

In juli komt er geen nieuwe editie van de Europastoet. De nadruk van de Europafeesten komt te liggen op het kind- en gezinsvriendelijk karakter van de jaarlijkse feesten.

Bij de voorlegging van het budget 2013 had de CD&V forse kritiek op de ‘magere’ investeringen die dit jaar worden voorzien. “Er wordt te weinig in propaganda geïnvesteerd”, zegt Roos Tack (CD&V). “De begroting ontneemt te veel kansen om de stad met haar vitale kansen verder te laten ontwikkelen.”

Volgens schepen Bart Biebuyck (Open VLD) worden de Europafeesten in 2013 even attractief. “Er komt geen Europastoet, de nadruk komt meer te liggen op het kind- en gezinsvriendelijk karakter van de feesten.” Er komt ook een opwaardering van de internationale straatanimatie, volgens de bevoegde schepen.

“Het budget maakt verkeerde keuzes”, zegt CD&V’er Joris Uyttenhove. “Laat ons attractief blijven, voor de eigen inwoners en de nieuwe. Carnaval is niet het enige feest. Tielt heeft bijzonder veel potentieel. Dit budget staat bol van de gemiste kansen.”

“We wijzen niemand met de vinger”, zegt burgemeester Els De Rammelaere (N-VA). “We spelen open kaart. Door de financiële toestand moeten we alles nauwlettend in de gaten houden. Er werd te veel geïnvesteerd op korte termijn, met eveneens gevolgen voor de werkingskosten.”

(LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier