Essevee en Cercle vechten beslissing KBVB aan voor rechtbank

Redactie KW

Zulte Waregem en Cercle Brugge hebben maandag toch beslist om een juridische procedure op te starten tegen de Koninklijke Belgische Voetbalbond. De clubs vechten een beslissing van de KBVB aan. De bond besliste dat de kwartfinale in de Belgische Beker tussen Anderlecht en de winnaar van de 1/8e finale tussen Zulte Waregem en Cercle, maar uit één wedstrijd zal bestaan in plaats van de gebruikelijke twee duels. Die ene kwartfinale zou bovendien zeker plaatsvinden in het stadion van Anderlecht.

Aanleiding is dat de 1/8e finale tussen Zulte Waregem en Cercle Brugge nu al drie keer is afgelast. Om de rest van het programma niet om te hoeven gooien, kwam de bond vrijdag met een opvallend besluit. Er werd dus bepaald dat de kwartfinale tussen Anderlecht en Zulte Waregem of Cercle Brugge slechts over één duel in plaats van in een heen- en terugwedstrijd wordt gespeeld. En dat in het stadion van Anderlecht. Volgens beide gedupeerde clubs is dit een manifeste inbreuk op het KBVB-reglement.


Eerder hadden de clubs beslist om geen gerechtelijke stappen te ondernemen “om de speelkalender niet nog meer te belasten” en om “een voorbeeldsignaal te geven naar de toekomstige werking van de Pro League en de KBVB”. Maar vandaag veranderden ze van mening. “Dat heeft alles te maken met wat de KBVB bij monde van CEO Jean-Marie Philips, vandaag in de media heeft verspreid.”, is te lezen in een communiqué van Zulte Waregem. “In verschillende media zegt Philips dat bij identieke problemen in de toekomst, niet noodzakelijk dezelfde beslissing genomen zullen worden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier