Essevee begroet chauffeurs die Waregem binnenrijden

Redactie KW

Vrijdagmiddag heeft het stadsbestuur van Waregem een reuzengrote affiche van SV Zulte Waregem langs de Expresweg (N382) ingehuldigd.

De banner vervangt het beeld van de aanstormende renpaarden en moet het uitzonderlijke seizoen van Essevee extra in de verf zetten.

Festiviteiten

Zondag volgt de ultieme titelwedstrijd in en tegen Anderlecht. Aangezien maar 600 à 700 bezoekende supporters worden toegelaten in het Constant Vanden Stockstadion wordt een groot volksfeest op poten gezet op de Waregemse Markt, die vanaf 13 uur verkeersvrij zal zijn. De wedstrijd, die om 14.30 uur aanvangt, is te volgen op een ledwall ter hoogte van Het Pand en eentje aan de horecazaken achter de kerk. Indien Essevee op Anderlecht de landstitel binnenrijft, worden de klokken geluid.

Spelersbus wordt feestelijk onthaald

De spelersbus zal tussen 19 uur en 19.30 uur vanuit de Holstraat de Markt komen opgereden. Nadat de autocar een toertje rond de kerk heeft gemaakt is het de bedoeling dat de Esseveehelden het podium ter hoogte van Immo De Meester bestijgen. Coach Francky Dury, Ebbenhouten Schoen Mbaye Leye en aanvoerder Davy de fauw mogen zich aan een extra hulde verwachten. Boven winkelcentrum Het Pand zal vuurwerk worden ontstoken.

Tal van kraampjes

Er zijn tal van drank- en eetkraampjes voorzien en na de spelershulde wacht een happy hour. Het stadsbestuur ziet er streng op toe dat er geen glas wordt gebruikt. Dj’s draaien tot middernacht muziek.

(PVH-LVA-TVW)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, edities Het Wekelijks Nieuws Gaver en De Weekbode Tielt en vanavond op WTV vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier