Eskimopater Erik Dejaeger voor nieuwe aanklachten voor rechter in Canada

Redactie KW

Oblaat Erik Dejaeger, afkomstig uit Roeselare, is andermaal aangeklaagd in Canada, ditmaal in Edmonton (Alberta), voor aanranding van de eerbaarheid van een minderjarige en zeer grof gedrag. De feiten zouden dateren van 1975. Dat schreven de Canadese media CBC News en Winnipeg Free Press maandag, zo meldt Lieve Halsberghe van SNAP (Survivors Network of those Abused by Priests) Belgium, dinsdag.

Dejaeger woonde tussen 1973 en 1977 in Edmonton, waar hij les volgde aan het Saint Joseph Seminary. De man vertrok in 1973 naar Canada.

Het slachtoffer uit Edmonton stapte in april 2011, meer dan 35 jaar na de feiten, naar de politie. De klacht werd naar verluidt grondig onderzocht en op 2 december 2011 moet Dejaeger voor de rechter in Edmonton verschijnen.

Daarvoor wordt hij overgevlogen vanuit Iqaluit, in Nunavut, waar hij op een ander proces wacht dat in februari 2012 zou starten over feiten gepleegd op Inuit-kinderen in Igloolik (Nunavut).

Sinds Dejaegers arrestatie begin 2011 dienden veel mensen een klacht in bij de Canadese politie. In Canada bestaat er namelijk geen verjaring voor dergelijke misdrijven.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier