Ervaren ballonvaarder uit Oostende komt om bij ongeval met luchtballon

Redactie KW

(UPDATE2) In Oudenburg is vrijdagavond de 70-jarige ballonvaarder Jacky Vermeire uit Oostende om het leven gekomen. Vijf passagiers raakten gewond, onder wie twee ernstig. De ballon is door een windstoot tegen de grond gesmakt.

De vijf gewonde passagiers zijn naar diverse ziekenhuizen in Oostende overgebracht. Het gaat om een kennis van de ballonvaarder en vier Franstalige klanten.

Het ongeval gebeurde omstreeks 21 uur. Door een forse windstoot maakte de ballon een onzachte landing in een wei. De passagiers werden uit de mand geslingerd toen die over de kop ging bij de landing. Ballonvaarder Jacky Vermeire bleef in de mand. Maar door de windhoos werden ballon en mand verder gesleept en kwam zo in een brede sloot terecht. De ballonvaarder raakte gekneld onder de mand en kwam door verdrinking om het leven.

Jacky Vermeire was een ervaren ballonvaarder: hij had meer dan 4.500 vlieguren op zijn actief en had veel aanzien in de wereld van ballonvaarders.

Op de Ballonhappening van Waregem van het weekend ligt een rouwregister voor de Oostendse ballonvaarder. Jacky Vermeire was trouwens van bij het begin ook betrokken bij de Waregemse Ballonhappening.

(Belga/JG)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier