Ernstige aanwijzingen dat verdachte overvaller ook roofmoord pleegde in Moorsele

Redactie KW

Het Kortrijkse parket bevestigt dat de 42-jarige Fransman die verdacht wordt van een overval op een bakkerij en krantenwinkel in Menen en Rekkem ook verdacht wordt van de roofmoord in Moorsele eind vorig jaar.

Bij een huiszoeking na zijn arrestatie in het Franse Halluin werden gestolen kunstwerken gevonden die eigendom waren van het bejaard echtpaar uit Moorsele. De daders hadden het echtpaar urenlang belaagd, vastgebonden en op de grond gegooid in hun zoektocht naar waardevolle spullen. De bejaarde man stierf nadien. Aanvankelijk dacht men aan een hartstilstand, maar volgens het parket is het slachtoffer van 81 gestorven als gevolg van de mishandelingen die hij moest ondergaan.

Aanhouding verlengd

Verder onderzoek moet leiden naar mededaders van de roofmoord. Na een Europees aanhoudingsmandaat is de man vorige week uitgeleverd aan België. Vrijdag schreef de onderzoeksrechter dan nog een extra, tweede aanhoudingsmandaat uit voor de roofmoord. De raadkamer verlengde vandaag zijn aanhouding in beide dossiers. De Fransman staat zowel in eigen land als bij ons bekend voor geweld- en vermogensdelicten.

(A.D./Belga)

Meer vanavond in het nieuws op WTV vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier