Ernstig ongeval legt verkeer rond Pervijze lam

Redactie KW

(UPDATE 2) Woensdagmorgen zijn twee wagens in de sloot beland in de Diksmuideseweg te Pervijze. Een personenwagen was een bus van De Lijn aan het voorbijsteken toen de bestuurder om een onbekende reden plots de controle over zijn voertuig verloor en in een gracht tegen een duiker tot stilstand kwam.

De bestuurder zat gekneld in zijn voertuig en de brandweerkorpsen van Nieuwpoort en Diksmuide snelden ter plaatse. De bestuurder werd licht gewond uit zijn voertuig gehaald en naar het ziekenhuis van Veurne overgebracht.

Vijftig meter van dit ongeval reed op het zelfde moment een Range Rover eveneens in de gracht aan de andere kant van de baan. Het verband tussen deze twee ongevallen is nog wat onduidelijk. Ook deze bestuurder werd licht gewond aan de hand en naar het ziekenhuis overgebracht. Door beide ongevallen was er een half uur ernstige verkeershinder tussen Pervijze en Nieuwpoort. De busbestuurder zag alles gebeuren ter hoogte van zijn lijnbus maar zijn voertuig zelf werd niet beschadigd. De bestuurder zette zijn bus in een zijweg nabij het ongeval aan de kant van de weg en belde de hulpdiensten. Op het ogenblik van het ongeval hing er mist die lichtjes begon aan te vriezen

(JT)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier