Ernstig ongeval in Kruishoutem legt verkeer op E17 richting Gent lam

Redactie KW

(UPDATE 3) Voor de middag deed zich al een ongeval voor tussen Deinze en De Pinte, een paar uur later volgden twéé nieuwe ongevallen ter hoogte van Kruishoutem. In totaal raakten negen vrachtwagens betrokken, twee mensen raakten zwaargewond.

Het eerste ongeval gebeurde rond 14.30 uur, in een file bij de werkzaamheden richting Gent. Daarbij waren vier vrachtwagens betrokken. Wat later en enkele kilometers verderop gebeurde kort daarna nog een ongeval, waarbij maar liefst vijf vrachtwagens en één personenwagen betrokken waren. Daar vielen twee zwaargewonden en één lichtgewonde. De E17 werd volledig afgesloten richting Gent, het verkeer moet een omleiding volgen. Volgens het Vlaams verkeerscentrum zal de hinder nog een hele tijd aanhouden, er wordt dan ook aangeraden de plaats te vermijden.

Omleiding

Wie naar Gent moet, doet dat best via Brugge. Aan het knooppunt Aalbeke kan je de E403 kiezen richting Brugge en dan zo de E40 volgen naar Gent. Momenteel is het evenwel ook al aanschuiven op de E403, waar ook werken aan de gang zijn. Wie al in de file staat verlaat de snelweg via afrit Kruishoutem en wordt via de route F naar de oprit Deinze geleid.

(FV/BELGA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier