Erna Vienne zorgt al ruim tien jaar voor veilige haven in Zeebrugge

Redactie KW

Port manager bij P&O Ferries Erna Vienne is blijvend verknocht aan de Zeebrugse haven. „Miljarden investeren in een haven en niet zorgen voor een goede ontsluiting is spelen met het belastinggeld van de mensen. Het Schipdonkkanaal moet verbreed worden”, zegt Erna Vienne.

Die liefde voor de zee en de Zeebrugse haven is er al sinds begin de jaren 70, toen Erna Vienne als piepjonge secretaresse na haar internaatsjaren in Spermalie en studies secretariaat/moderne talen aan het Hoger Rijksinstituut in de Rijselstraat haar carrière begon bij de inmiddels al lang ter ziele gegane transportfirma Multitrans. Multitrans zou enkele jaren later een stille dood sterven.

Ruim tien jaar port manager

In 1988 keerde Erna Vienne terug naar Zeebrugge om er directeur te worden van het expeditiekantoor IMAR. In 1988 ging zij aan de slag als freight manager bij P&O Ferries. Na een jaar promoveerde Erna Vienne tot port manager – een functie die zij nu nog altijd bekleedt bij P&O Ferries.„Je weet nooit wat de dag zal brengen. Dat maakt mijn job ook boeiend. P&O organiseert dagelijks vier afvaarten – 365 dagen per jaar – vanuit Zeebrugge naar het Verenigd Koninkrijk: een vrachtdienst naar Middlesborough, twee vrachtlijnen naar Tilbury en een mix vracht en passagiers naar Hull. Per dag vervoeren onze veerboten 10.000 lopende meter aan lading, indien je alle vrachtwagens achter elkaar op een lijn plaatst.”

(SVK)

Het hele interview in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier