Eresecretaris Gaston Verfaillie uit Woesten overleden

Redactie KW

In Roeselare is Gaston Verfaillie (86) onverwacht overleden. Hij was de echtgenoot van Anne-Marie Butaye en eregemeentesecretaris van Woesten en Krombeke.

Gaston Verfaillie overleed vorige week woensdag al, maar het overlijden raakte nu pas bekend. Gaston Verfaillie werd geboren op 17 december 1924 te Woesten. Hij was eregemeentesecretaris van Woesten en Krombeke. Hij was ook al secretaris van de Commissie Openbare Onderstand in Woesten, en bestuurschef in de gemeentehuizen van Oostvleteren, Westvleteren en Woesten tot aan de fusies van gemeenten. Tevens was hij eresecretaris van het OCMW Vleteren, functie die hij waarnam van 1 april 1977 tot 31 mei 1988.

Vereremerkt

Gaston Verfaillie werd vereerd met de eretekens Burgerlijk Kruis 1ste Klas, Zilveren Palmen in de Kroonorde en hij werd Laureaat van de Arbeid. Hij was lid van OKRA en Ziekenzorg.

Gaston was de vader van Anita en Dirk De Gersem (Poperinge), Myriam en Jef Doise (Lendelede) en Lieve en Pol Van Iseghem (Geluwe). Hij had zeven kleinkinderen.

De afscheidsviering heeft plaats op woensdag 19 oktober om 10.30 uur in de St.-Rictrudiskerk in Woesten, gevolgd door de begrafenis in de familiegrafkelder.

(AHP/FTMD)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier