Ererechter Felix Porta overleden in Oostende

Redactie KW

In Oostende is maandag ererechter Felix Porta overleden. De man van consul-generaal van Monaco Rosette Porta-Peeters werd 88.

Felix Porta werd in Oostende geboren op 5 januari 1924 als zoon van Leo Porta, advocaat, gemeenteraadslid en schepen van Oostende, provincieraadslid en volksvertegenwoordiger. Hijzelf bouwde een loopbaan uit in de magistratuur en werd onderzoeksrechter en later rechter in de Rechtbank van Eerste Aanleg in Ieper. In 1994 ging hij met pensioen.

Felix Porta trouwde in 1978 met de Limburgse Rosette Peeters. Zij volgde in 1984 haar schoonvader op als consul van Monaco. In 2009 werd ze door prins Albert II van Monaco bevorderd tot consul-generaal. Felix Porta was ere-viceconsul van Monaco. De familie onderhield altijd nauwe contacten met het kleine prinsdom aan de Azurenkust. Felix en Rosette Porta schonken de stad Oostende in 2008 het borstbeeld van prinses Grace van Monaco dat sindsdien op het Monacoplein prijkt.

Felix Porta was officier in de Orde van Leopold II, ridder in de Leopoldsorde en ridder in de Kroonorde. De uitvaart vindt nu zaterdag 8 december om 11.45 uur plaats in de Sint-Petrus-en-Pauluskerk van Oostende.

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier