Ereburgemeester van Alveringem Valère Quaghebeur overleden

Redactie KW

Vorige vrijdag 21 december is in het Jan Ypermanziekenhuis in Ieper Valère Quaghebeur overleden. Hij was 18 jaar burgemeester van Alveringem.

Valère Quaghebeur regeerde 39 jaar mee over politiek Alveringem. Op 20 december 1981 legde hij bij gouverneur Vanneste de eed af als burgemeester, een functie die hij gedurende achttien jaar zou uitoefenen. Zijn debuut maakte hij in Stavele als gemeenteraadslid onder burgemeester Debaenst, waarna hij zes jaar schepen was onder burgemeester Feys, om de legislatuur erna opnieuw gemeenteraadslid te worden. Binnen de coalitie Gemeentebelangen-PRO die op 2 januari 2001 van start ging – een coalitie die hij mee onderhandelde maar hem absoluut niet zinde – bracht hij zijn laatste jaren als gemeenteraadslid door. Burgemeester Quaghebeur : ofwel hield je van hem, ofwel hield je niet van hem. Maar eigenzinnig en gedreven als hij was, drukte hij ongetwijfeld zijn stempel op politiek Alveringem.

De ereburgemeester werd 88 jaar, laat zijn geliefde echtgenote Maria Verhelst na. Het echtpaar heeft vier kinderen. Valère Quaghebeur wordt op zaterdag 29 december om 10.30 uur in de Sint-Audomaruskerk in Alveringem begraven, waarna zijn urne wordt bijgezet op de begraafplaats van Hoogstade.

(AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier