Er komt toch geen steenbrekerij in Oudekapelle

Redactie KW

Het schepencollege van Diksmuide heeft de bouwaanvraag geweigerd voor een bouwbedrijf in de Groignestraat in Oudekapelle. Op de site van 17.000 vierkante meter zouden er loodsen worden gebouwd voor de opslag van bouwmaterialen, puinafval en voertuigen. Er zou ook een breekinstallatie worden gebouwd.

Vooral die breekinstallatie – waarmee het puin zou verwerkt worden – stootte op flink wat protest bij de inwoners van Oudekapelle, die vonden dat een dergelijke installatie niet thuishoort in een landelijke omgeving. Ze zetten hun ongenoegen kracht bij door zwarte vlaggen en borden met slogans uit te hangen in de dorpskern.

Gemeenteraad

Ook op de vorige gemeenteraad was een delegatie Oudekapellenaren prominent aanwezig op de publiekstribune. „Van bij het begin hebben we gekozen voor openbaarheid”, zegt schepen voor Openbare Werken Eric De Keyser (SP.A-Open). „Zo hebben we een openbaar onderzoek gehouden, hoewel dat niet wettelijk verplicht was. De site langs de Groignestraat is dan wel ingekleurd als ambachtelijke zone, toch vinden we als stadsbestuur dat een bouwbedrijf daar een te grote hinder voor de omgeving zou veroorzaken.”

(TVDW/DD)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier