Er komt een hotel op de Kosmos-site in Westouter

Redactie KW

In tegenstelling tot wat er aanvankelijk was gedacht, zal er nu toch nog verblijfstoerisme mogelijk zijn op de site Kosmos op de Rodeberg. Het Agentschap Natuur en Bos, dat eigenaar werd van de site, zal hiervoor een PPS-project opstarten. Aan geïnteresseerde privé-partners blijkt het alvast niet te ontbreken.

Het zal evenwel niet langer om jeugdverblijven gaan. Het wordt hotelinfrastructuur, uit te baten door een privé-partner. Van de huidige gebouwen is een deel van het Kosmos-hoofdgebouw beschermd en dit moet dus behouden blijven. De rest kan worden afgebroken. Qua capaciteit van het hotel stelt Natuur en Bos niet dadelijk een getal voorop, zolang de bepalingen van het BPA maar gerespecteerd blijven.

Natuurpark vervangt zwembad

Het vervallen zwembad zoals het op vandaag bestaat zal zeker worden afgebroken. In de plaats komt er een klein natuurpark. Wat de niet bebouwbare delen van de site betreft : die zullen allemaal opengesteld worden voor de wandelaar. Het is de bedoeling van nog dit jaar het PPS-dossier op te starten.

(JRE)

Uit Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws West) van vrijdag 4 juni 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier