Er komt beter sociaal overleg bij Dana Spicer Off-Highway

Redactie KW

Bij Dana Spicer Off-Highway in Brugge komt beter sociaal overleg. Dat hebben de vakbonden en directie afgesproken. Op die manier moeten conflicten als die van dinsdag worden vermeden. Toen brak in het metaalbedrijf een spontane staking uit na het onverwachte ontslag van vier bedienden.

Het was de druppel die de emmer deed overlopen, het ontslag van vier bedienden bij Dana Spicer Off Highway. Het bedrijf ging 24 uur plat door een spontane staking. Bonden en directie zaten tot gisteravond laat samen en spraken af dat er beter sociaal overleg komt. “De vier ontslagen die blijven. Die komen niet terug. We hebben wel een betere bescherming in de toekomst voor de 50-plussers en alle medewerkers. Dit gaan we doen in de vorm van een nieuw evaluatiesysteem zowel voor de arbeiders, als voor de bedienden”, zegt Patrick Verstraete van het ACV.

De komende weken wordt het plan verder uitgewerkt. Zo komt er een inventaris van de zwaarste jobs voor de vijftigplussers zodat het werk beter kan worden verdeeld.

Er komt beter sociaal overleg bij Dana Spicer Off-Highway

Bekijk hier de reportage

(A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier