Enter is eerste sociaal-artistieke festival van Vlaanderen

Redactie KW

In Brugge is het eerste sociaal-artistieke festival van Vlaanderen gestart, Enter. Tot zondag tonen deelnemers uit alle lagen van de maatschappij hun werk op verschillende plaatsen in de stad: theater, beeldende kunst, zang of dans. Enter maakt deel uit van het stadsfestival Brugge Centraal, en wil uitgroeien tot een tweejaarlijks festival.

Deelnemers uit alle lagen van de maatschappij werkten voor deze eerste editie onder professionele begeleiding samen in labo’s aan een artistiek product. Zo kan je in de Munttoren in de Brugse binnenstad het resultaat zien van het beeldenlabo. De kunstenaars lieten zich inspireren door het “Schrijn van de Heilige Ursula” een werk van Hans Memling.

Het beeldenlabo vond een onderkomen in een oud magazijn in het hartje van de stad en vult zes verdiepingen. Het sociaal-artistiek festival Enter is voor kansengroepen een unieke opstap om in het cultuurcircuit hun weg te vinden.

Het is de eerste keer dat in Vlaanderen een sociaal-artistiek festival plaatsvindt. Het Theaterlabo sluit zondag de vierdaagse af met een voorstelling in de Biekorf.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier