Ensortentoonstelling in Muzee was succes

Redactie KW

De Ensortentoonstelling in Muzee in Oostende lokte ruim 75.000 bezoekers. En daar is de conservator erg tevreden mee. De expo ‘Bij Ensor op Bezoek’ toonde naast schilderijen, ook brieven en foto’s van de schilder en je kreeg er ook filmpjes te zien van tijdgenoot Henri Storck. En dat werd fel gesmaakt door de bezoekers.

De tentoonstelling ‘Bij Ensor op bezoek’ in Muzée in Oostende opende op 13 februari de deuren. Met deze expo wilde Muzée de Oostendse schilder op een originele manier aan de man brengen. Geen strenge selectie van bekende topwerken, maar een veelheid aan schilderijen, foto’s, brieven en documenten dompelden de bezoeker onder in de wereld van Ensor.

Nederlanders

Er kwamen veel mensen uit eigen land, maar ook heel wat Nederlanders en Duitsers. De komende dagen worden alle bruiklenen zorgvuldig ingepakt en teruggestuurd. Sommige stukken uit de collectie van het museum verhuizen naar Gent en Brussel waar binnenkort nog tentoonstellingen zijn over Ensor die exact 150 jaar geleden werd geboren.

In oktober opent hier een groepstentoonstelling. Ondertussen kan je hele maand de vaste collectie gaan bekijken voor slechts 1 euro.

(ND/BS)

Meer hierover in het nieuws op WTV vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier