Enora Oplinus is de Roeselaarse Persoonlijkheid van het jaar

Redactie KW

De 19-jarige Enora Oplinus is verkozen tot de Roeselaarse Persoonlijkheid van het jaar. Deze jonge danseres gooide hoge ogen in het televisieprogramma So you think you can dance op vtm, waarin ze de halve finale bereikte. Even daarvoor nam ze ook deel aan Miss België en schopte ze het tot de provinciale finaleshow van Miss West-Vlaanderen.

Dans tekende altijd al het leven van Enora Oplinus, die een klassieke balletopleiding volgde in Antwerpen, waar ze enkele maanden geleden afstudeerde. In juni stonden dan de eerste preselecties van So you think you can dance op het programma waar ze zich probleemloos doorspartelde. Tijdens de live shows toonde de Roeselaarse zich week na week als multifunctioneel danstalent dat het ook professioneel wil maken in de danswereld. Momenteel toert ze door België en Nederland met een theatertournee.

In totaal waren er nog vier andere topgenomineerden die in aanmerking kwamen voor de titel ‘Persoonlijkheid van het jaar’. Bert Vandenkendelaere (Voorzitter Europese Studentenraad), Patrick Develtere (Voorzitter ACW), Willy Van Keirsbulck (Beveren 2000) en de mensen van Roeselare Koerst (Natourcriterium) brachten ook elk op hun eigen manier Roeselare positief in de aandacht.

Tijdens de Roeselare Awards, al voor de veertiende keer georganiseerd, werden ook nog zes andere awards uitgereikt. In de categorie ‘Beste Etalage’ ging de award naar Mania K uit de Delaerestraat 2A, ‘Beste Publiciteit/Marketing’ was voor De Wasbeer, ‘Nieuwbouw 2010’ voor Be Kult uit de Brugsesteenweg 550, ‘Renovatie 2010’ voor Karo Vloeren gelegen in de Iepersestraat 456, ‘Bedrijf van het jaar 2010’ voor AD Delhaize en ‘Handelaar van het jaar’ was voor Exotic.

Maandag vind je op onze site de fotospecial van deze avond, in De Weekbode editie Roeselare volgt er een uitgebreid sfeerverslag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier