Enkel eerste en laatste bus afgeschaft in Ruiselede

Redactie KW

Op de korte gemeenteraadszitting van donderdagavond 15 maart waren de oppositie en de RKD-meerderheid het over zo goed als alles roerend eens. Renaat Hoop (Durven) merkte wel op dat er ook in Ruiselede bussen van De Lijn afgeschaft zullen worden. Hij vraagt zich af waarom de gemeente dat zomaar liet gebeuren.

Burgemeester Greet De Roo (RKD) antwoorde dat enkel de eerste en de laatste bus naar Gent afgeschaft worden. “Er waren slechts een tweetal mensen uit onze gemeente die gebruik maakten van deze bussen. We komen er dus eigenlijk nog goed van af in vergelijking met andere gemeenten, waar zelfs volle bussen afgeschaft worden”, weet de Burgemeester. Er zullen ook minder belbussen rijden in de daluren. Eén per twee uur in plaats van één per uur. “Ook hier tegen konden we niets doen”, aldus burgemeester De Roo. “Slechts 10% van de gebruikers van de belbussen moet betalen, daardoor is dit een moeilijk verhaal. Misschien heeft de Vlaamse overheid de kans laten liggen om een minimumprijs voor iedereen in te voeren, waardoor de belbussen wel rendabel kunnen zijn”. (kvc)

Lees het volledige gemeenteraadsverslag in Krant van West-Vlaanderen (De Weekbode editie Tielt) van vrijdag 23 maart 2012

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier