Engels koppel met baby rijdt in op tegenligger in Middelkerke

Redactie KW

Donderdagavond is een personenwagen met een Engels koppel en een baby van enkele maanden ingereden op een tegenligger langs de Diksmuidestraat tussen de afrit van Middelkerke en deelgemeente Sint-Pieterskapelle.

De personenwagen, die van de autoweg E40 kwam, week één kilometer verder in de richting van Sint-Pieterskapelle om een onbekende reden plots van zijn baanvak af en reed een bestelwagen aan van een firma uit Gistel. De brandweer van Middelkerke, een MUG-dienst en drie ziekenwagens werden ter plaatse gestuurd.

Koppel zwaargewond, baby slechts lichtgewond

De bestuurder van de Engelse wagen zat gekneld en moest door de brandweer bevrijd worden. De baby, die achteraan in een kinderzitje zat, werd volgens de eerste vaststellingen slechts licht of niet gekwetst. Het koppel werd echter zwaar gewond en werd onder MUG begeleiding naar een ziekenhuis in Oostende overgebracht.

Bestuurder bestelwagen ongedeerd

De bestuurder van de bestelwagen bleef ongedeerd. Waarom de Engelse bestuurder plots van zijn baanvak afweek is niet bekend. Beide wagens werden door de botsing zwaar beschadigd. Door het ongeval was er enige tijd verkeershinder tussen Sint-Pieterskapelle en de afrit E40.

(JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier