Enfinity vreest jobs door maatregel Vlaamse regering

Redactie KW

Het groene stroombedrijf Enfinity in Waregem reageert fel op de beslissing van de Vlaamse regering om de Groene Stroom Certificaten voor zonne-energie af te bouwen. Enfinity vreest voor een pak jobs binnen de sector en een ernstige vertraging in de groei van de hernieuwbare energie. Minister van Energie Freya Van den Bossche wil de steun geleidelijk aan verminderen. Zonne-energiespecialist Enfinity inWaregem vindt de maatregel te drastisch.

Wie zonnepanelen op z’n dak liet leggen krijgt daar per geproduceerd megawattuur een groene stroom certificaat voor. Dat was ooit 450 euro, nu is dat 350 euro maar de Vlaamse regering wil het geleidelijk aan terugschroeven tot maximum 90 euro.

Enfinity is een belangrijke internationale speler in zonne- en windenergie en betreurt de maatregel.

Jobs

Enfinity vreest voor een massaal verlies aan jobs in de sector. Enkel in ons land werken al 1.700 onderaannemers voor het bedrijf. Over heel Vlaanderen zijn er dat vermoedelijk 10.000.

2020

De doelstellingen die Europa tegen 2020 oplegt kunnen volgens Enfinity best gehaald worden met een goeie mix van diverse energiebronnen. Zonne-energie hoort daar bij, zeker ook omdat het op de middag meest rendeert als het verbruik het hoogst is. (KV)

-Meer hierover vanavond in het nieuws op WTV vanaf 18 uur en stipt om 22 uur-

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier