Enfinity uit Waregem verdubbelt vermogen zonne-energie

Redactie KW

Het Belgische groenestroombedrijf Enfinity heeft in 2011, dankzij de realisatie van een aantal zonne-energie installaties, haar geïnstalleerd vermogen met 200MW verhoogd. En dat ondanks een heel moeilijk jaar voor de sector.

De wereldwijde zonne-energiesector beleeft moeilijke tijden. De Europese overheden, ook de Belgische, hebben de steunmaatregelen voor zonne-energie versneld teruggeschroefd. Hierdoor is het marktpotentieel voor grote zonne-energie installaties in de Europese markt sterk verminderd. Deze ontwikkelingen hebben in het voorbije jaar in vele landen zowel de vraag van de klanten als het aanbod van de groenestroomsector onder druk gezet.

Geografische uitbreiding

Toch slaagde Enfinity erin om in het voorbije jaar meer dan 200MW aan zonneparken, bedrijfsinstallaties en particuliere projecten te installeren en te verkopen. Op één jaar tijd verdubbelde de onderneming haar totale capaciteit. Het in 2011 geïnstalleerd vermogen van al deze projecten heeft geleid tot een stijging van de omzet met meer dan 50% tot 344 mio €. Dat gebeurde dankzij de uitbreiding van de activiteiten naar Noord-Amerika en Azië.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier