Enfinity partner voor installatie van zonnepanelen bij Lidl in Europa

Redactie KW

Het Waregemse bedrijf Enfinity, gespecialiseerd in de plaatsing van fotovoltaïsche panelen op voornamelijk daken van bedrijfsgebouwen, heeft een raamakkoord afgesloten met de Duitse retailer Lidl. Samen met het Duitse bedrijf SolarMarkt AG zal Enfinity zonnepanelen plaatsen op alle distributiecentra van Lidl in Europa. Dat meldt het bedrijf in een persmededeling.

Discountergroep Lidl wil in de toekomst zonne-energie gebruiken om elektriciteit te genereren voor haar distributiecentra in Spanje,

Frankrijk, België, Duitsland, Italië, de Tsjechische Republiek en

Bulgarije. Lidl wil daarmee eerdere bescheiden inspanningen verder zetten met betrekking tot de productie van energievriendelijke stroom. Enfinity en SolarMarkt AG kregen de opdracht om een zo performant mogelijk pakket van zonnepanelen samen te stellen voor Lidl. De installatie van de fotovoltaïsche panelen gebeurt in de komende maanden. Enfinity en SolarMarkt AG zijn wel al begonnen met de voorbereiding van het project.

Enfinity is een jong en snel groeiend bedrijf dat internationaal

actief is in de sector van hernieuwbare energie. Het bedrijf is actief in twaalf landen en plant in de toekomst ook activiteiten op het vlak van windenergie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier