Enfinity heeft vragen bij communicatie ontslagen Bekaert

Redactie KW

De werknemers van Bekaert zijn vandaag gewoon aan de slag gegaan, zij het wel op een langzamer tempo dan gewoonlijk. De verslagenheid na de aankondiging van zo’n 600 ontslagen blijft erg groot. Intussen heeft het Waregemse bedrijf Enfinity vragen bij de communicatie die gisteren door Bekaert gevoerd werd.

Volgens het Waregemse Enfinity, dat actief is op de wereldmarkt in de sector van de zonnepanelen, is de Europese markt effectief in elkaar gestuikt door het wegvallen van de subsidies, maar de Aziatische is dat bijlange niet. Zo zit de sector wel met een probleem maar dat alleen kan niet de reden zijn dat Bekaert meer dan 600 mensen op straat moet zetten, zegt Jurgen Van Damme van Enfinity. ” Ik twijfel daaraan. Het was maandag nog in de media dat de sector plat ligt en de dag erop krijg je dan het bericht dat Bekaert dat als wapen gebruikt om al die ontslagen te rechtvaardigen. Dat vind ik een beetje jammer”, zegt hij

Geld terugverdienen

Door het wegvallen van de investeringsaftrek van 40% is de vraag naar zonnepanelen flink gedaald. Bij Enfinity gaat het om meer dan 30% in de maand januari. Maar door die gedaalde vraag zijn zonnepanelen stukken wel goedkoper geworden. Volgens Enfinity blijft het interessant te investeren in zonne-energie en dat moet de federatie van installateurs maar eens duidelijk communiceren, klinkt het.

Jurgen Van Damme : “Zeker in het licht van de stijgende energieprijs. De terugverdientijd is nu zeven in plaats van vier jaar door het wegvallen van de subsidies, maar dan heb je nog altijd 13 jaar dat je er winst uit haalt”.

(K.B./A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier