Energieverbruik wordt opgevolgd in gemeentegebouwen

Redactie KW

Tijdens de gemeenteraad van dinsdag 30 september werd unaniem beslist om een datacaptatiesysteem te installeren in vijf gemeentelijke gebouwen. De installatie van het systeem moet de gemeente ondersteunen in haar energieboekhouding. De raad besliste ook eenparig om een extern energiedeskundige aan te stellen.

Gemeentebesturen moeten een energieboekhouding bijhouden voor de gemeentelijke gebouwen”, legt schepen van milieu Ludwig Willaert (CD&V) uit. „Verleden jaar werd in het gemeentehuis reeds een systeem geïnstalleerd, waarbij de meterstanden van gas, water en elektriciteit om het kwartier worden ingelezen.

De gegevens worden dan doorgestuurd naar het systeem ‘Comeet’ van Eandis. Het is de bedoeling dergelijk datasysteem ook te installeren in vijf andere gebouwen met name de Stadense en Oostnieuwkerkse Gemeenteschool, de bibliotheek in de Ooststraat, de sporthal en het gemeenschapscentrum SWOK.”

„Later zullen nog eens vijf gebouwen van dergelijk meetsysteem voorzien worden. Hiermee willen we het verbruik meten en opvolgen om op die manier een beter zicht op het energieverbruik te hebben voor één specifiek gebouw.” De uitgave voor de installatie van het systeem in de vijf gebouwen wordt op 8.000 euro geraamd (btw niet inbegrepen). (Carl Bruneel)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare) van 3 oktober 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier