Energiekost nieuwe ijspiste in Roeselare gevoelig lager

Redactie KW

De energiekost van de nieuwe ijspiste op de Grote Markt ligt gevoelig lager dan in de voorbije jaren. Dat blijkt uit cijfers die schepen Nathalie Muylle meedeelde op vraag van Cyriel Ameye (Vlaams Belang).

Op de Grote Markt kunnen schaatsliefhebbers hun hartje ophalen op de vernieuwde ijspiste. Cyriel Ameye (Vlaams Belang) had graag de energiekost van het project gekend. De vzw Centrumstraten bekostigt de piste, maar de stad neemt de energiekosten voor de rekening. Tot voor vorig jaar schommelde die kost tussen de 6.300 en 6.800 euro. “Verleden jaar liep dat bedrag op tot 16.000 euro”, aldus schepen Nathalie Muylle. “Dat had alles te maken met de toen te warme weeromstandigheden en de problemen bij het opzetten van de piste.”

De energiekost ligt dit jaar weer gevoelig lager. “Dat heeft niet alleen te maken met de betere weersomstandigheden voor een ijspiste, maar ook met het nieuwe concept. Als de weersomstandigheden blijven zoals ze zijn, zal de energiekost zeker tien à twintig procent lager liggen dan die 6.500 euro. Ook de led-verlichting betekent een gevoelige besparing en zal 300 à 400 euro kosten.” (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier