Energiedrankproducent pleit voor behoud van spookbrug

Voor evenementenorganisator Red Bull Lost Highway, moeten de zogenaamde blunder- of spookbruggen van Varsenare niet gesloopt worden.
Redactie KW

Voor energiedrankproducent Red Bull Lost Highway moeten de zogenaamde blunder- of spookbruggen van Varsenare niet gesloopt worden. Onlangs kondigde Vlaams Minister Hilde Crevits aan dat het tijd was om de foutgeplaatste bruggen uit de jaren 70 met de grond gelijk te maken. Buurtbewoners en natuurvrienden uit Jabbeke ijveren meer dan 32 jaar voor een bruggenloos landschap daar.

Red Bull Lost Highway daarentegen lanceert nu een oproep naar jongeren om ideeën te lanceren voor evenementen aan de spookbruggen.

Een tijd geleden riep Red Bull op om nutteloze bouwwerken in het land een creatieve bestemming te geven. Op een reusachtige fout ingeplante brug in het Limburgse Godsheide hebben ze een concert van Zornik georganiseerd. Ook deze Bruggen in Varsenare bij Jabbeke verdienen meer aandacht vindt de evenementenorganisator.

Red Bull Lost Higway vindt dat zo iets moois niet mag verdwijnen. Er moeten nuttiger zaken te bedenken zijn dan de sloop die nog maar eens 200.000 euro kost.

De Bruggen 03 en 04 werden in 1976 opgetrokken terwijl het traject van een geplande snelweg tussen Jabbeke en Zeebrugge nog niet helemaal vastlag. De snelweg kwam er nooit, de bruggen liggen er nog steeds. Ook in 76 was er al fel protest.

De mensen van Varsenare hebben met deze bruggen bijna alles meegemaakt en geloven niet dat er ooit nog iets nuttigs mee kan gebeuren.

Mister Crevits heeft de intentie om de bruggen te slopen, maar merkt op dat er nog geen budgetten zijn. Red Bull Lost Higway heeft een website met meer dan 40 gelijkaardige blunderbouwwerken in ons land. Ook bij Kortrijk, Ieper en Oostende vonden ze gelijkaardige sites. (www.redbulllosthighways.be)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier