Emotionele uitvaartplechtigheid van verkeersslachtoffertje Justine

Redactie KW

In de Sint-Amanduskerk van Kerkhove, een deelgemeente van Avelgem, werd deze ochtend afscheid genomen van Justine Vandemeulebroucke. Het 12-jarig meisje fietste ruim een week geleden met enkele vriendinnen naar school toen ze op de N8 gegrepen werd door een vrachtwagen.

De Sint-Amanduskerk liep, zoals verwacht, helemaal vol met rouwenden. Tientallen mensen vonden geen plaatsje in de kerk en luisterden naar de woorden van de priester en de andere lezers door de boxen buiten. Iedereen wilde op zijn of haar manier afscheid nemen van Justine Vandemeulebroucke. De priester beschreef onder andere de laatste uren van de onfortuinlijke tiener zoals haar mama die beleefde. “Die ochtend vroeg ik je voorzichtig te zijn. Ik wenste je succes met de proefwerken en we gaven elkaar nog een stevige zoen. Om 16 uur zouden we elkaar terug zijn maar korte tijd later kregen we een telefoontje, dat ons leven voor goed zou veranderen. We zullen je nooit vergeten keppemie.”

Ook de leerlingen van 1a, de klas van Justine in het Sint-Jan Berchmanscollege, werden nauw betrokken in de dienst. Velen onder hen lieten hun emoties de vrije loop, maar mooi om zien was de manier waarop ze steun zochten en vonden bij elkaar. “Ik kan nog altijd niet begrijpen dat ik Justine nooit meer zal zien”, vertelde één van hen. “Ze verdween uit het oog maar niet uit ons hart.”

Het enig kind van Wim Vandemeulebroucke en Sabrina Isebaert belandde 31 mei onder de vrachtwagen van een 38-jarige man uit Mont de l’Enclus. Het is niet geweten of de man, die sinds de feiten gebukt gaat onder de schuldgevoelens, aanwezig was op de plechtigheid. Een rouwkrans van zijn werkgever lag wel aan de kerk. Na anderhalf uur werd de witte kist, bedekt met witte en rode rozen, de kerk buiten gedragen.

(BWD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier