Emotioneel afscheid van Emilia Bonami uit Zwevezele

Redactie KW

(UPDATE) Dinsdagochtend hebben meer dan duizend mensen de uitvaartplechtigheid van Emilia Bonami uit Zwevezele bijgewoond. De kleine parochiekerk van de wijk De Hille was dan ook veel te klein voor de begrafenis. Emilia (20) kwam maandag 27 juni om het leven in een zwaar verkeersongeval.

Enorm veel vrienden, familieleden en kennissen waren op post om Emilia Bonami een laatste groet te brengen. De 20-jarige studente PR en Onthaal kwam vorige week om het leven in een smartelijk verkeersongeval, waarbij nog twee andere Zwevezelenaars – Ludo Den Baes en Linda Verrewaere – het leven verloren.

Roze tinten

Heel wat mensen moesten de uitvaart buiten de kerk volgen en hoorden Emilia’s broer en zus en haar vriend, profrenner Guillaume Van Keirsbulck, een emotionele afscheidsrede houden. Het gros van de aanwezigen was in het wit met roze tinten gekleed, zoals Emilia dat enkele weken geleden nog uitdrukkelijk gevraagd had, mocht ze ooit overlijden. Emilia lag opgebaard in een roze kist en de pastoor leidde de emotionele plechtigheid in een roze kazuifel in goede banen.

Tijdens de uitvaart werden op een groot scherm foto’s van Emilia geprojecteerd, die verwezen naar de mooie momenten die ze met haar familie en zielsverwant Guillaume had beleefd.

Ondermeer burgemeester Bart Dochy van Ledegem, Frans Decock van Quick-Step, wereldkampioen veldrijden (en ploegmaat van Van Keirsbulck) Zdenek Stybar en miss België Justine Dejonckheere woonden de plechtigheid bij.

Bekijk hier de reportage

(PVH – Foto Kurt)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt, en vanavond in het nieuws op Focus-WTV vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier