Emiel Vancraeynest (11) lokale beroemdheid door tv-programma

Redactie KW

De voorbije week stond de Berengemeente centraal in ‘Het Dorp’, een rubriek in ‘Man Bijt Hond’ waarin het leven in een Vlaamse gemeente een week lang in beeld gebracht wordt. Emiel Vancraeynest (11) was de voorbije week de gids die Vlaanderen met Meulebeke liet kennismaken. “Sommige vriendjes waren wat jaloers.”

Eind september arriveerden Man Bijt Hond-reporter Joren Creylman en zijn assistent zonder voorkennis in Meulebeke. Enkele basisgegevens vonden ze via een krantenwinkel, een fotograaf en regionale persmedewerkers. Maar voor het item rond de Kapel van Bijstand zochten ze iets concreets en zo belandden ze bij Jos Vancraeyenest in de Kasteelstraat 51. Daar ontmoetten ze Emiel.

Emiel Vancraeyenest, de kleinzoon van Jos en Winny, werd geboren op 10 augustus 1998. Bij Chris Vandekerckhove volgt hij het zesde leerjaar in de Sint-Amandusschool en met zijn mama Sophie woont hij bij zijn oma en opa. “Ze vroegen me of ik een kaars wou aansteken in de kapel. Voor mijn opa, die terminaal ziek is. Daarna stelde die reporter voor om ook eens mijn gemeente in te leiden aan zo’n bord dat de dorpskom aanduidt. Uiteindelijk mocht ik verschillende items aanbrengen. Meteen werd ik de hoofdfiguur die de kijker bij elke uitzending wegwijs maakt in Meulebeke.”

Geen 12, maar 11 jaar

“Deze week keek ik zoals iedereen vol nieuwsgierigheid uit om me op het scherm te zien. Dat viel eigenlijk wel mee, enkel mijn stem klonk wat lager dan verwacht : toch wel raar om jezelf zo bezig te horen”, aldus Emiel, die niet verlegen is om een leugentje, want verklaart hij niet telkens bij zijn inleiding : ‘ik ben twaalf jaar’! (Denis Delbaere)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (De Weekbode Tielt) van 6 november 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier