Emelgemse WielerVriendenClub boven de doopvont

Redactie KW

Zondag om 10 uur werd in zaal Mandeldaele een nieuwe wielerclub voorgesteld. “De bedoeling is om op zondag samen te groeien”, weet penningmeester van EWVC Dieter Devoldere

De broers Gunter en Dieter Devoldere hebben samen met vriend Frederick Dhond de Emelgemse WielerVriendenClub (EWVC) opgericht “We hebben al een tijdje het fietsen als gemeenschappelijke hobby”, opent Dieter Devoldere, die penningmeester is. “Ikzelf reed al zeven jaar bij de Funbikers in Kuurne en Frederick, onze secretaris, was al enkele jaren lid van de Raffaello’s in Izegem.”

30 renners

De wekelijkse zondagritten worden vooraf bepaald met aandacht voor het niveau van de leden. “De bedoeling is om op zondag samen te groeien als wielervriendenclub”, gaat Dieter Devoldere verder. “We zullen ons in het begin alvast beperken tot 30 renners om alles goed gestructureerd te houden.”

Zondag werd de volledige werking en structuur van de club uit de doeken gedaan. “De wieleroutfits en sponsors werden er voorgesteld, net als onze activiteiten en evenementen.”

(KA, foto Frank)

Info: www.ewvc.be

Meer in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode Izegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier