Elvira Mulkay uit Watou leert flamenco dansen in Gent

Redactie KW

Al vier jaar danst Elvira Mulkay uit Watou flamenco. Om haar passie te kunnen beoefenen reist ze elk weekend af naar Gent.

“Bij flamenco maak je een draaiende beweging met de handen. Met de voeten dans je als bij tapdansen”, legt Elvira uit. “Bij flamenco moet je ook dansen met je hele lichaam. Je hoofd, je heupen en je gelaatsuitdrukking zijn heel belangrijk. Eigenlijk moet je heel serieus kijken, maar tijdens de lessen wordt er meer afgelachen.”

Elvira danst al sinds haar zevende in de Gentse dansschool De Ingang. “Ik wou heel graag flamencodansen, maar de school het dichtst in de buurt was De Ingang”, legt ze uit. Na lang twijfelen stemden de ouders van Elvira toe en kon ze aan haar danscarrière beginnen. Het feit dat ze familie heeft in het Gentse en dat haar ouders vaak voor zaken in de regio moeten zijn, was ook doorslaggevend. Elvira danst nu elke zaterdagvoormiddag in de categorie voor kinderen, maar kan volgend jaar overstappen naar de volwassenen. Zelf twijfelt ze nog of ze dat wel wil. “Bij de volwassenen is het nog lastiger. Misschien kan ik eerst een uurtje dansen bij de kinderen, om dan nog een uurtje te dansen bij de volwassenen”, besluit Elvira.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier