Els speelde 55 kilo kwijt bij de Weight Watchers

Redactie KW

Amper anderhalf jaar geleden woog Els Baert nog ruim 133 kilo. Dankzij een intensief programma van de Weight Watchers verloor de 28-jarige dame maar liefst 55 kilo en stapt ze nu een stuk zelfverzekerder door het leven. Afgelopen maandag werd ze in de Tieltse afdeling in de bloemetjes gezet voor haar uitzonderlijke prestatie. “Je kan niet geloven hoe goed het voelt om kledij in ‘gewone’ maten te dragen”, glundert ze.

Els was naar eigen zeggen al haar hele leven zwaarlijvig. “Op mijn twaalfde rondde ik al de ‘magische’ kaap van de honderd kilo”, vervolgt ze. “Ik ben altijd al struiser geweest dan de gemiddelde jongere. Of dat genetisch bepaald is ? Je eet nog altijd alles zelf op, hé. En eerlijk is eerlijk : ik ben altijd al wel een snoeper geweest.”

“Bord was even vol”

Els kwam via enkele collega’s met de Weight Watchers in contact. “Op een personeelsfeestje zat ik met twee mensen aan tafel die het Weight Watchersprogramma volgden”, vertelt ze. “Ze waren laaiend enthousiast over de resultaten en toen ik ze van hun buffet zag terugkomen, merkte ik dat hun bord even vol lag als het mijne. Ze konden les blijven eten en dat sprak me wel aan.”

55 kilo later

Nu, anderhalf jaar na haar start bij de Weight Watchers, weegt Els nog 78,6 kilo. “Een verhaal van 55 kilo later”, straalt ze. “En ik sta iedere dag op de weegschaal, uit eigen beweging. Ik sta er telkens weer van versteld hoe ik dit voor elkaar gebracht heb. De Weight Watchers hebben een volledig andere mens van me gemaakt. Ik zie er niet alleen anders uit, ik bén ook anders.”

Andere garderobe

“Een ander – positief – gevolg van Els’ afslankingskuur was de noodzaak voor een volledig nieuwe garderobe. “En dat heb ik wel enkele keren moeten doen”, lacht ze. “Al bracht dat ook wat luxeproblemen met zich mee, plots was er zoveel méér keuze ! In de grote maten heb je slechts enkele modellen en kleuren en plots wist ik niet waar eerst gekeken.”…

(PHV voor kw.be)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Tielt) van vrijdag 26 februari 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier