Els Persyn, OCMW-secretaris van Langemark-Poelkapelle vertrekt

Redactie KW

De secretaris van het OCMW, Els Persyn, gaat op 1 januari aan de slag in het sociaal huis van Kuurne. Haar vertrek valt midden in twee grote bouwdossiers. Ondertussen wordt al nagedacht over haar opvolger.

Els Persyn was sinds oktober 1997 de eerste voltijdse OCMW-secretaris. „Volgend jaar word ik 40. Een nieuwe uitdaging op amper twee km van mijn woonplaats vormde een opportuniteit”, vertelt Els. „Het OCMW telt nu 110 medewerkers, een verdubbeling in 13 jaar. De sociale dienst werd uitgebouwd en heeft nu een maatschappelijk werker. Recent kregen we ook een lokaal opvanginitiatief waar elf asielzoekers materiële opvang krijgen.”

Wie volgt Els op ?

De opvolging wordt meteen een heikele onderneming. OCMW-voorzitter Maddy Bouden (CD&V) somt twee mogelijkheden op. „Ofwel werven we een nieuwe secretaris aan ofwel ontfermt de gemeentesecretaris zich ook over het OCMW. Dat kan perfect. Els neemt immers één jaar verlof zonder wedde. Dat betekent dat ze steeds kan terugkeren moest er in Kuurne iets vervallen.” Burgemeester Alain Wyffels voegt er een derde piste aan toe. „We zouden kunnen een secretaris delen met een ander OCMW. In ieder geval moeten we spoedig duidelijkheid scheppen om de continuïteit te verzekeren.”

(PCO)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws West)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier