Ella Bultheel (20) uit Veurne vertrekt op stage naar Tanzania

Redactie KW

Op 1 februari vertrekken de twintigjarige Ella Bultheel uit Veurne en haar vriendin Jolien Michiels uit Loppem naar Tanzania in het kader van een schoolstage. Gedurende 3 maanden zullen ze er les geven in de Southern Highlands School in Mafina, een school met zo’n 300 leerlingen tussen 6 en 12 jaar, met daarnaast ook nog een internaat.

Ella Bultheel is de dochter van gemeenteraadslid Luc Bultheel en Marijke Hillewaere, die samen een bekende juwelierszaak runnen in Veurne. Zij heeft nog een jongere zus Lisa (18) en een broer Lukas (15). Veel tijd voor hobby’s heeft ze niet omdat al haar vrije tijd naar de jeugdbeweging gaat. Sinds haar zevende is ze lid van de KSJ en al vier jaar maakt ze deel uit van de leiding. Niet te verwonderen ook dat ze heel sociaal ingesteld is en heel wat organisatietalent in petto heeft.

Waarom Tanzania ?

„De Katholieke Hogeschool Brugge-Oostende (KHBO) waar ik een lerarenopleiding volg, steunt al jaren ontwikkelingsprojecten. Dankzij mijn goede schoolresultaten en na een sollicitatiebrief en een motivatiegesprek kwam ik in aanmerking voor een stageproject in het buitenland. Ik heb gekozen voor Afrika, meer bepaald Tanzania, omdat Afrika me altijd al heeft weten te boeien. Het mysterieuze van het zwarte continent spreekt me enorm aan, het fascineert me gewoonweg.”

In de Southern Highlands School zal Ella onder andere Engels, Frans, wiskunde en muzikale opvoeding geven. Na de lesuren zal zij dan nog haar handen vol hebben met de opvang van de kinderen van het internaat. Haar ervaring als leidster bij de KSJ zal hier zeker van pas komen. „Ik ben ervan overtuigd dat ik daar heel wat positief werk zal kunnen verrichten”, aldus een immer enthousiaste Ella.

Uitgebreid artikel in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van 30 januari 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier