Elien Sockeel uit Marke wint designprijs in Hannover

Redactie KW

Elien Sockeel won onlangs de tweede prijs tijdens de ontwerpwedstrijd ‘Awareness Award 2011’. “Samen met drie medestudenten ontwierp ik een zitobject uit tapijtresten.”

Elien Sockeel heeft een bachelordiploma interieurvormgeving in handen en studeert momenteel een ‘bachelor na bachelor’ (banaba) meubelontwerpen aan de Lessius Hogeschool Mechelen. Via de hogeschool nam ze aan de wedstrijd deel. „We kregen de opdracht van Associated Weavers om iets te ontwerpen zodat zij hun tapijtresten opnieuw konden gebruiken. Samen met Nienke Ijpelaar, Mieke Keukelier en Stien Lambrechts ontwierp ik de Tapis Assis, een speels en vrolijk zitobject. De jury loofde ons ontwerp vooral omwille van de gebruikte techniek. Aan de keerzijde van het tapijt voegden we een verharder toe, zodat we het konden modelleren en vormen tot verschillende zitobjecten. We wonnen met deze tweede prijs, naast de eer, ook nog 750 euro.”

Solliciteren

Elien rondt momenteel haar laatste jaar op de schoolbanken af. „Het solliciteren kan beginnen. Graag zou ik interieurvormgeving met meubelontwerp combineren. Ik hoop dat ik aan de slag kan bij een interieurbureau en dat ik er veel ervaring kan opdoen. Het zou uiteraard leuk zijn om een eigen meubelcollectie op de markt te brengen maar dat is voorlopig toekomstmuziek.”

(NV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Kortrijks Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier