Elfjarige Sven D’hondt ontwerpt cover van 250ste Jommekesalbum

Redactie KW

De elfjarige Sven D’hondt uit Ieper heeft de cover van de 250ste Jommekesalbum mogen ontwerpen. Voor het ontwerp schreef de uitgeverij een wedstrijd uit die de jonge Ieperling heeft gewonnen.

De jonge tekenaar is een Jommekesfan én een tekentalent. Toen hij weet had van de wedstrijd is hij onmiddellijk met het ontwerpen van de cover begonnen. De titel van het jubileumalbum ‘Savooien op de Galapagos’ inspireerde hem tot een tekening waarop het hoofd van Theophiel te zien is tussen groene kolen op een eiland en met Jommeke en Flip toekijkend vanop een schildpad.

3.000 deelnemers

De Ieperling was lang niet de enige die aan de wedstrijd deelnam. Er liepen maar liefst 3.000 tekeningen binnen van kinderen tussen de 6 en de 14 jaar.

Vorige week al kreeg de Ieperling bericht dat hij in de top 3 was beland en kort daarop besliste een professionele jury dat Sven D’hondt de wedstrijd en de cover had gewonnen.

Klasmakkers

Ook de klasmakkers van Sven – klas 5b van de Vrije Basisschool Lyceum Heilige Familie in Ieper – mochten in de prijzen delen. Sven en zijn klas kregen een rondleiding in de tekenstudio van wijlen Jef Nys. Sven mocht ook nog een stapel exclusief gedrukte Jommekesalbums mee naar huis nemen met een cover in 3D.

En… Sven heeft naar eigen zeg de smaak van de strip te pakken. Hij wil later striptekenaar worden.

(JG)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Kortrijks Handelsblad) van vrijdag 21 mei 2010.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier