Elf gratis optredens in acht Brugse cafés

Redactie KW

Het muziekfestival ‘Blues in Bruges’ is aan haar derde editie toe. Van woensdag 6 tot en met maandag 11 april vinden tal van concerten plaats in verschillende Brugse horecazaken. Opnieuw zijn alle optredens gratis.

Blues is een genre dat concertgewijs nog maar weinig aan bod komt in Brugge. Daarom lanceerden Stefaan Van Acker, Chris Brion (de voormalige uitbater van café De Kavijaks in Zwankendamme), Roz Collins en Bart Goormans het muziekfestival Blues in Bruges. Voor de derde editie steken de organisatoren nog een tandje bij. “We gaan van vijf naar zes concertdagen,” legt Stefaan Van Acker uit.

“Bovendien vinden we het fantastisch dat een aantal jongerencafés met ons meedoen. Op die manier worden jonge mensen blootgesteld aan een genre waar ze anders nauwelijks of zelfs helemaal niet mee in contact komen.” Onder andere Ma Rica Rokk op ‘t Zand, een heuse trekpleister voor Brugse jongeren, zag een avondje blues wel zitten.

Zoals gewoonlijk wordt het afwachten welke bezetting de ‘Blues in Bruges’-band dit jaar voor ons in petto heeft. Wie naar deze projectformatie gaat kijken ontdekt telkens weer een nieuwe band of orkest met een andere bezetting, aangepaste guests en totaal verschillende nummers. Natuurlijk zijn er ook opnieuw gevestigde blues-waarden van de partij, zoals Dizzy Fingers, ‘Mojo Hand’ Taylor en het Italiaanse Morblus.

>> Meer informatie op www.bluesinbruges.be

(JW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier