Elementi NV uit Elverdinge verkoopt uniek Ijslands bronwater in bag-in-boxverpakking

Redactie KW

Vanaf vandaag start Elementi NV, gelegen lans de Veurnseweg 528, met het afvullen van de eerste 50.000 liter IJslands bronwater in bag-in-boxverpakkingen. Volgens zaakvoerster Els Demeulenaere (43) uit Ieper is dat uniek, want nergens anders in de Benelux is er water met een puurdere samenstelling verkrijgbaar.

Zaakvoerster Els Demeulenaere is lovend over haar water, dat de naam ‘Lifjalla’ meekreeg. “In tegenstelling tot het ‘dode’, industriële water dat we vandaag drinken, bevat het water uit IJsland heel veel zuurstof waardoor micro-organismen er in kunnen blijven en je het bijgevolg ‘levend’ drinkwater kunt noemen. In Europa vind je nauwelijks water van dergelijke kwaliteit omdat het intensief wordt behandeld door de industrie. De meeste mensen zijn bewuster geworden over gezonde voeding, en dus vind ik dat de markt klaar is voor een product als Lifjalla. Ik wou echter geen hype-product, niet het zoveelste water van matige kwaliteit in een supertrendy fles. De naam Lifjalla is een samenraapsel van Lifandi – wat ‘levend’ betekent in het IJslands – en Fjalla, ‘berg’.”

Antioxidant

Het water heeft een 8,2 pH-waarde met een droogrest van 55mg/liter en 9,4 mg/liter zuurstof. “Water met een pH-waarde hoger dan 7 is basisch water, wat je in de Benelux nergens kan kopen. Lifjalla is dus puur basisch water. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat basisch water antioxiderend werkt en verzuring van het lichaam tegengaat”, zegt de zaakvoerster. Het kristalheldere smeltwater, afkomstig van de Langjokull-gletsjer, wordt aangeboden in bag-in-boxverpakkingen van 5 en 10 liter. “De winkelprijs is 9,50 euro voor 10 liter, en 4,95 euro voor 5 liter. De eerste lading van 50.000 liter is al volledig verkocht. Voorlopig wordt Lifjalla enkel aangeboden in biowinkels, wellnesscentra en drankcentrales. In een tweede fase zal Lifjalla ook in de horeca worden aangeboden”, aldus Els Demeulenaere

(FB)

Meer in Krant van West-vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier