Elektroman uit Koekelare showt stokoude huishoudtoestellen

20/04/11 om 14:39 - Bijgewerkt om 14:38

Marc Decru, uitbater van een speciaalzaak in elektrotoestellen, laat geïnteresseerden binnenkort binnenkijken in zijn 'schatkamer': een bonte verzameling stokoude huishoudtoestellen uit lang vervlogen tijden.

Al drie generaties lang staat de familie Decru in de Noordomstraat synoniem voor speciaalzaken in elektrische toestellen. Maar het huis herbergt meer dan dat. Op 5 mei presenteert Marc Decru zijn historische verzameling toestellen aan de heemkring Coclariensia. „De meeste toestellen hebben we gekregen van klanten die voor vernieuwing kozen en hun oude machines kwijtwilden. Mijn vader vond het wel interessant om die toestellen te bewaren. Ik zet die traditie verder, hoewel ik niet alles aanvaard. Maar eigenlijk was mijn grootvader Albrick de pionier van de familie. Hij startte in 1923 met de elektrozaak," vertelt hij. „Het zal straks de eerste keer zijn dat ik deze verzameling toon aan bezoekers. Ik kreeg al enkele jaren de vraag, maar het is er nooit van gekomen."

In De Weekbode Torhout van nu vrijdag geeft hij tekst en uitleg bij enkele van die bizarre toestellen, zo ook bij de drie creaturen die hier tussen de foto's te zien zijn. Wát het juist is, lees je dus nu vrijdag. Maar een gokje wagen mag nu al, hieronder in het reactieluik...

(PC)

Meer in De Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout.