Electrawinds uit Oostende plant introductie op de Brusselse beurs

Redactie KW

Het Belgische groenestroombedrijf Electrawinds in Oostende plant een beursintroductie, via het samengaan met investeringsvehikel ECT I (European CleanTech I), dat al genoteerd staat op de beurs van Frankfurt. Dat maakt Electrawinds woensdag bekend. Het is van 2009 geleden dat een bedrijf naar de beurs van Brussel trekt.

Een buitengewone algemene aandeelhoudersvergadering, op 15 juni, moet de overeenkomst met ECT I wel nog goedkeuren. Als dat gebeurt, ontvangt Electrawinds maximaal 95,4 miljoen euro bijkomend kapitaal om te investeren in toekomstige projecten. De huidige aandeelhouders van Electrawinds behouden een meerderheid van 76,2 procent.

Luc Desender

De naam Electrawinds blijft behouden; de naam ECT I verandert in Electrawinds SE. Jo Cornu, momenteel onafhankelijk bestuurder van Electrawinds, wordt de nieuwe voorzitter van de herschikte raad van bestuur. Luc Desender blijft ceo.

“Dankzij die bedrijfscombinatie zullen we onze zichtbaarheid op de markt vergroten en onze marktpositie op lange termijn versterken”, zegt Luc Desender. “Electrawinds zal het extra kapitaal investeren in de toekomstige groei om zo de internationale expansie te versnellen.”

Hoofdzetel Oostende

Na een notering op de beurs van Frankfurt zal Electrawinds een notering aanvragen op de beurs van Brussel.

ECT I is een bedrijf dat als enige doel heeft te investeren in een beloftevol Europees cleantech-bedrijf. ECT I, dat sinds november 2010 genoteerd staat op de beurs van Frankfurt, haalde bij die kapitaalronde 115 miljoen euro op.

Electrawinds is gespecialiseerd in elektriciteitsproductie op basis van hernieuwbare energiebronnen. Het bedrijf, dat zijn hoofdzetel in Oostende heeft, werd in 1998 opgericht en is inmiddels actief in twaalf landen.

(Belga)

Meer vanavond op Focus vanaf 18u00

Electrawinds uit Oostende plant introductie op de Brusselse beurs

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier