Electrawinds opent kantoor in Parijs

Redactie KW

Groene stroomproducent Electrawinds uit Oostende heeft een kantoor geopend in Parijs. Het bedrijf heeft al heel wat windturbines staan in Frankrijk, maar wil er z’n activiteiten nog fors uitbreiden. Een kantoor in Parijs als uitvalsbasis voor alle Franse medewerkers was dan ook een logische stap.

Electrawinds is het grootste private bedrijf in hernieuwbare energie in ons land. Het heeft de afgelopen 12 jaar windmolens, biomassa- en biostoomcentrales gebouwd. Dat ging niet zonder slag of stoot.

Als Vlaams vertegenwoordiger in Parijs mocht Blankenbergenaar Nic Van der Marliere samen met Luc Desender het kantoor officieel openen. En Electrawinds is alleszins ambitieus. Er zijn nu ook windmolens van de Oostendse windmolenbouwer in Italië, maar zo heeft het bedrijf er ook al 35 in Frankrijk staan. En binnenkort start ook de bouw van twee biomassacentrales. Electrawinds is hoofdaandeelhouder geworden van een Franse investeringsmaatschappij.

Electrawinds is ook al actief in Roemenië, Bulgarije en Zuid-Afrika. Nu is er nog meest productie in eigen land, maar dat zal binnenkort al niet meer het geval zijn. Of hoe een ooit klein West-Vlaams bedrijf stilaan een Europese speler wordt.

(ev)

Meer in het nieuws op Focus-WTV vanaf 18u00, en ook stipt om 22u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier