Electrawinds Oostende haalt opnieuw kapitaal op

Redactie KW

De producent van hernieuwbare energie Electrawinds plant een nieuwe kapitaalverhoging tegen het begin van het derde kwartaal. Dat blijkt uit de jaarresultaten die het bedrijf vandaag heeft gepubliceerd.

De raad van bestuur van het Oostendse bedrijf heeft beslist zich opnieuw tot de kapitaalmarkt te richten om een aanzienlijk bedrag aan eigen vermogen op te halen. De middelen zullen worden ingezet om de bouwrijpe projecten uit de pijplijn te financieren en de holdingschulden af te bouwen. In mei zal het bedrijf meer details bekend maken over de kapitaaloperatie.

Verlies

Electrawinds had eind 2012 een nettoschuld in de boeken van 361,3 miljoen euro. Dat is 39,6 miljoen euro meer dan een jaar eerder. De stijging is vooral een gevolg van de financiering van nieuwe energiecentrales die werden opgestart. Electrawinds boekte vorig jaar een omzet van 112,8 miljoen euro. Dat is minder dan de 116,5 miljoen euro die in 2011 werd gerealiseerd. Onder de streep werd een verlies geboekt van 42,9 miljoen euro, tegen 26,4 miljoen euro verlies in 2011.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier