Electrawinds is Beste Nieuwkomer van het Jaar in Zuid-Afrika

Redactie KW

Het Belgische groenestroombedrijf Electrawinds is in de prijzen gevallen op het jaarlijkse galabal van de Southern African Association for Energy Efficiency, kortweg SA EE.

SA EE verenigt alle spelers van de Zuid-Afrikaanse energiemarkt (producenten, ontwikkelaars, consumenten, … etc.) en streeft naar een algemene energie-efficiëntie. Het agentschap deelt jaarlijks prijzen uit aan bedrijven of personen die zich op dat vlak verdienstelijk maken.

WK Voetbal

Electrawinds krijgt de award van “Beste Nieuwkomer” voor de bouw van de eerste commerciële windturbine in Port Elizabeth (oostelijke Kaap-provincie) en voor de steun die het energiebedrijf gaf aan het voorbije WK Voetbal in Zuid-Afrika. De groene stroom die tijdens het wereldkampioenschap door de turbine geproduceerd werd, is geschonken aan het Nelson Mandela Bay Stadion in Port Elizabeth waar o.a. één van de kwartfinales is gespeeld. Er is ook waardering voor het beursprogramma van Electrawinds dat drie geselecteerde ingenieursstudenten van de Nelson Mandela Metropolitan University in Port Elizabeth financieel ondersteunt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier