Electrawinds heeft alle vergunningen voor bouw twee windmolens in Menen

Redactie KW

Het groenestroombedrijf Electrawinds kan starten met de bouw vaneen nieuw windturbinepark op de industriezone Grensland in Menen. Nadat eerder de bouwvergunning is goedgekeurd voor twee turbines, heeft Vlaams Minister van Leefmilieu Joke Schauvliege nu ook de milieuvergunning verleend. Met die beslissing is het project volledig vergund en start de voorbereiding van de bouwwerken.

Het nieuwe windpark komt in een zone die door de provincie West-Vlaanderen is aangeduid als potentieel gebied voor de ontwikkeling van windenergie. Electrawinds wou in de industriezone Grensland een project van 4 turbines realiseren. Tijdens het vergunningstraject is het project uiteindelijk gehalveerd. De 2 turbines komen op de bedrijfsterreinen van de NV Roussel en de NV Galloo en liggen -volgens de aanvankelijke plannen- het verst verwijderd van de woonwijk Koekuit.

Voor meer dan 2.000 gezinnen

De twee turbines worden vanaf midden 2012 gebouwd en hebben elk een geïnstalleerd vermogen van 2.3 MW. Het zijn dezelfde types turbine als op het bedrijventerrein Evolis in Kortrijk, eveneens een realisatie van Electrawinds. Het windpark Menen Grensland zal jaarlijks groene stroom produceren voor het jaarverbruik van zowat 2.850 gezinnen.

(BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier