Electrawinds en Aspiravi dienen aanvraag in voor 4 windmolens

Redactie KW

Electrawinds en Aspiravi hebben een gezamenlijke aanvraag ingediend voor de bouw van vier windturbines ter hoogte van de industriezone Kaaskerke Zuid. Stad Diksmuide organiseert in dat kader een openbaar onderzoek met een infovergadering op dinsdag 9 juni.

De groene stroomproducenten Electrawinds en Aspiravi hebben een plan voor een nieuw windturbinepark ter hoogte van de industriezone Kaaskerke Zuid, aan de overkant van de spoorweg Gent-De Panne. Het park zou bestaan uit vier windturbines van maximaal 2,3 MW die gebouwd worden parallel met de spoorweg. De geplande turbines hebben een rotordiameter van maximaal 82 meter en een maximale tiphoogte van 122 meter. Het park zou groene stroom opleveren voor het jaarverbruik van 5.000 gezinnen.

Schepen Kurt Vanlerberghe bevestigt dat Aspiravi en Electrawinds een aanvraag voor een milieuvergunning – af te leveren door de deputatie – en een stedenbouwkundige vergunning – af te leveren door de gewestelijke stedenbouwkundige ambtenaar in Brugge – hebben ingediend. „De stad Diksmuide kreeg al het bouwdossier binnen en organiseert in het kader hiervan een openbaar onderzoek”, aldus Kurt Vanlerberghe. „In dat kader wordt ook een infovergadering voorzien. Die vindt plaats om dinsdag 9 juni om 20 uur in het cc Kruispunt.”

„De windturbines worden voorzien over de spoorweg, vertrekkend van aan het kruispunt Oude Barriere richting Oudekapelle, twee links en twee rechts van de Oudekapellestraat”, verduidelijkt Kurt Vanlerberghe. (Tom Vandenabeele)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van 15 mei 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier